sobota, 18 stycznia 2014

Pasta z wędzonej makreli i jajka

Smaczna pasta kanapkowa, bogata w kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, selen, witaminy z grupy B, A, D, E, wapń, fosfor, cynk, miedź oraz jod.

Potrzebne składniki:

  • 1 makrela wędzona
  • 1 jajko
  • łyżka masła
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Makrelę rozdrabniamy na mniejsze kawałki, usuwając starannie ości. 


Jajko gotujemy na twardo, pozostawiamy do ostygnięcia. Kroimy w kosteczkę. Szczypiorek szatkujemy. 


Makrelę łączymy z jajkiem i masłem, rozdrabniamy za pomocą blendera. 


Dodajemy szczypiorek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz