piątek, 15 listopada 2013

Sałatka z tuńczykiem

Potrzebne produkty:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • woreczek ryżu
  • ogórek zielony, bądź kilka ogórków konserwowych
  • 1 ugotowane jajko
  • średniej wielkości pomidor lub kilka pomidorów koktajlowych
  • mała puszka kukurydzy
  • ząbek czosnku
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:

  1. Ryż ugotować wg przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Odsączyć tuńczyka z zalewy oraz kukurydzę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ogórki, pomidor oraz jajko pokroić w kosteczkę. Dodać kilka łyżek majonezu wg uznania.
  2. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, doprawiając solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz