niedziela, 1 grudnia 2013

Morszczuk pieczony w folii



Doskonale pasuje podawany z ryżem i sosem słodko-pikantnym.

Potrzebne produkty:

  • 3 filety z morszczuka
  • 1 mała marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cytryny
  • 1/2 małego pęczka koperku
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa


Sposób przygotowania:

1. Filety z morszczuka kroimy na połówki. Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę, a koperek siekamy na drobno.
2. Folię aluminiową tniemy na prostokąty w zależności od wielkości fileta, tak aby można było zawinąć każdy kawałek.
3. Na każdy kawałek folii układamy filet z morszczuka, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, doprawiamy pieprzem. Następnie kładziemy marchewkę i czosnek. Na górę dajemy cienkie kawałki masła.


4. Zawijamy filety w folię aluminiową.


5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 20 min, w temperaturze 180 stopni Celsjusza.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz