Doskonale pasuje podawany z ryżem i sosem słodko-pikantnym.
Potrzebne produkty:
- 3 filety z morszczuka
- 1 mała marchewka
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 cytryny
- 1/2 małego pęczka koperku
- masło
- sól
- pieprz
- folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
1. Filety z morszczuka kroimy na połówki. Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę, a koperek siekamy na drobno.
2. Folię aluminiową tniemy na prostokąty w zależności od wielkości fileta, tak aby można było zawinąć każdy kawałek.
3. Na każdy kawałek folii układamy filet z morszczuka, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, doprawiamy pieprzem. Następnie kładziemy marchewkę i czosnek. Na górę dajemy cienkie kawałki masła.
4. Zawijamy filety w folię aluminiową.
5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 20 min, w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz