piątek, 15 listopada 2013

Sałatka z makaronem ryżowym



Potrzebne produkty:

  • 1 opakowanie makaronu ryżowego
  • podwójny filet z piersi kurczaka
  • średniej wielkości ogórek zielony
  • koperek zielony
  • 3-4 łyżeczki majonezu
  • ząbek czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:

  1. Makaron ryżowy przygotować wg przepisu zamieszczonego na opakowaniu, ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, ostudzić. Pierś kurczaka można zastąpić ulubioną szynką. Ogórek kroimy w kosteczkę, a koperek siekamy na drobno.
  2. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, dodając czosnek wyciśnięty przez praskę, kilka łyżek majonezu wg uznania. Doprawiamy pieprzem i solą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz