Potrzebne składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 cebula
- 2 papryk
- 1 ząbek czosnku
- 1 puszka pomidorów
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 papryczka chilli
- 1 szklanka passaty pomidorowej
- 1 szklanka bulionu
- 1 łyżeczka oregano
- sól i pieprz do smaku
- olej
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oleju. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli. Dalej podsmażamy. Gdy cebula i czosnek uzyska złocisty kolor dodajemy mięso mielone.
Podsmażamy na wolnym ogniu. Pomidory kroimy na mniejsze części, dodajemy wraz z zalewą do mięsa. Wlewamy bulion i passatę pomidorową po czym dusimy około 20 min.
Doprawiamy solą, pieprzem i papryczką chilli. Dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną paprykę i gotujemy kolejne 5 min od czasu do czasu mieszając.
Fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy do całości i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz