Bardzo smaczne naleśniki, doskonałe zarówno na śniadanie jak i obiad.
Zdjęcia wkrótce ze względu na przypadkowe usunięcie z pamięci aparatu.
Potrzebne produkty:
Na naleśniki:
- 700 ml mleka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- szczypta soli
- 1 łyżeczka oleju
- 250 g serka twarogowego
- 3 łyżki serka waniliowego Danio
- brzoskwinie w syropie z puszki
Sposób przygotowania:
Ciasto naleśnikowe:
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy mąkę, jajko, szczyptę soli i olej. Miksujemy na wysokich obrotach. Pieczemy na suchej patelni, ze względu na zawartość oleju w cieście naleśnikowym.
Krem:
Serek twarogowy łączymy z Danio, miksujemy za pomocą blendera. Opcjonalnie można dosłodzić krem.
Brzoskwinie kroimy w paski. Na naleśnikach rozsmarowujemy krem twarożkowy, kładziemy brzoskwinie i składamy naleśniki na trójkąty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz