piątek, 17 stycznia 2014

Naleśniki z twarożkiem i brzoskwiniami


Bardzo smaczne naleśniki, doskonałe zarówno na śniadanie jak i obiad.
Zdjęcia wkrótce ze względu na przypadkowe usunięcie z pamięci aparatu.

Potrzebne produkty:
 Na naleśniki:
  • 700 ml mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka oleju
 Na krem:
  • 250 g serka twarogowego
  • 3 łyżki serka waniliowego Danio
  • brzoskwinie w syropie z puszki


Sposób przygotowania:
Ciasto naleśnikowe:
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy mąkę, jajko, szczyptę soli i olej. Miksujemy na wysokich obrotach. Pieczemy na suchej patelni, ze względu na zawartość oleju w cieście naleśnikowym.


Krem:
Serek twarogowy łączymy z Danio, miksujemy za pomocą blendera. Opcjonalnie można dosłodzić krem.


Brzoskwinie kroimy w paski. Na naleśnikach rozsmarowujemy krem twarożkowy, kładziemy brzoskwinie i składamy naleśniki na trójkąty.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz